Galleri Maj, Berit Stridh, Gull-Britt Niklasson, Malin Stridh

pc-concept

När:
augusti 6, 2017 – augusti 13, 2017 heldag
2017-08-06T00:00:00+02:00
2017-08-14T00:00:00+02:00
Pris:
Gratis

Vecka 32

Berit Stridh, Gull-Britt Niklasson, Malin Stridh

Berit Stridh
Göteborgskan som blev Orustbo 1979. Akvarell är mitt uttrycksmedel och att måla är som att andas – livsviktigt. Akvarellerna är fantastiska. Inta bara transparanta utan bråkiga, levande och ibland med högst egna åsikter. I kombination med vatten och papper händer fantastiska saker när det vill sig och färgen får oftast företräde framför formen i mitt måleri. Naturen inspirerar mig men jag avbildar sällan utan tittar, luktar, lyssnar och funderar. Målar mest i min ateljé numera, där bra papper, fina pigment och mängder av vatten är mina medhjälpare.

Gull-Britt Niklasson
Har tecknat och målat sedan barnsben men känner mer och mer att det fria broderiet är mitt bästa uttrycksmedel. Papper, penna och akvarellfärg har ersatts av tyg, nål och tråd. I stället för akvarellfärg använder jag i mitt fria broderi olika sorters tyg, tyll, siden, tryck och broderigarn av alla sorter, färger och grovlekar. Allt är tillåtet!
Mina enfärgade bilder bygger på mycket gammal tradition. Tekniken kallas svartstick och användes redan på medeltiden, ofta då på kläder.

Malin Stridh
Är orustbon som forskat inom neurokemi i Tyskland, Danmark och Sverige och nu slagit rot på Österlen i Skåne.
Kombinationen neurovetenskap och skulptur är spännande och hennes skulpturer väcker tankar både kring naturens storhet och mänskligt beteende.
Hon arbetar huvudsakligen i trä, med utgångspunkt från naturens egna former men väjer inte för glas, plast, metall eller annat som tillför något till känslan hon vill fånga.