23 juni-30 juni

Franz Glatzl

Marinmålaren som föddes i Wien och som från 14 års ålder tog hyra på olika båtar. Efter många resor jorden runt bosatte han sig i Göteborg och flyttade så småningom till Käringön långt ute i det svenska västerhavet. Hans känsliga naturmåleri skiftar från våldsamt stormande hav till absolut bleke i både olja och akvarell. På segelduk från Barken Viking visar han sin genuina förmåga att måla både poetiskt och kraftfullt.

1 juli-7 juli

Lisa Hult Sandgren

Lisa är verksam på Orust och målar främst nordiska fåglar och djur i akvarell. Hon startade sitt företag 2016 med en grafisk kollektion då hon har en bakgrund inom webbdesign och grafisk design, men det var akvarellen som satte ordentlig fart på både skaparglädjen och verksamheten. Nu är det penslar som gäller och inspirationen hittar hon precis utanför fönstret där fåglar och ekorrar samlas. Lisa målar realistiskt och lägger stort fokus på detaljerna, men trots det är motiven enkla och avskalade i sin estetik.

 

8 juli-21 juli

Marie Öhman, Livskonst

Började måla på porslin 1993 och gick över till akvarell 1995 som alltid återkommer oavsett tekniker och material. Encaustic målning är en spännande uttrycksform där man värmer vax med pigment på olika sätt. Ställer även ut kläder under namnet BaraEtt – det finns endast ett plagg av varje. Ställer även ut krukor i betong.
Maries uttryck, oavsett material kan delas in i olika kategorier:
Personlig
Teknik som utvecklas i form, färg och ljus
Uttryck av tänkvärda frågeställnngar
Det som är mest spännande är när alla kategorierna samman strålar i samma bild.

22 juli-28 juli

Berit Stridh

Göteborgskan som blev Orustbo 1979. Akvarell är mitt uttrycksmedel och att måla är som att andas – livsviktigt. Akvarellerna är fantastiska. Inta bara transparanta utan bråkiga, levande och ibland med högst egna åsikter. I kombination med vatten och papper händer fantastiska saker när det vill sig och färgen får oftast företräde framför formen i mitt måleri. Naturen inspirerar mig men jag avbildar sällan utan tittar, luktar, lyssnar och funderar. Målar mest i min ateljé numera, där bra papper, fina pigment och mängder av vatten är mina medhjälpare.

 

Galleri Maj

 

29 juli-4 augusti

Horst Grabenhof

Ställer ut smycken gjorda i silver och natursten

 

5 augusti -12 augusti

Doninique Ombredane

Fransman med passion för fotografi och en förkärlek för svartvitt. Lever i Luxemburg och har via kärleken hamnat på Ängön. Han förälskade sig omedelbart i Bohuslän när han först kom hit för 11 år sedan och upphör aldrig att fascineras av landskapets och ljusets ständiga föränderlighet genom väder och årstider. Hans mål är att fånga och återge ögonblickets känsla och det ögat uppfattar så verklighetstroget som möjligt, utan filter och bildredigeringsprogram.

Annika Edvardsson
Jag älskar att måla och det blir mestadels akrylfärg på duk. Sedan några år tillbaka målar jag främst med palettkniv, natursvamp och rikligt med vatten. Budskapet i mina målningar handlar ofta om personlig  och känslomässig utveckling.