Galleri Maj

 
OA och Gåke ställer ut parallellt under högsäsongen

Vecka 26-27

Marie Öhman, Livskonst

Började måla på porslin 1993 och gick över till akvarell 1995 som alltid återkommer oavsett tekniker och material. Encaustic målning är en spännande uttrycksform där man värmer vax med pigment på olika sätt. Ställer även ut kläder under namnet BaraEtt – det finns endast ett plagg av varje. Ställer även ut krukor i betong.
Maries uttryck, oavsett material kan delas in i olika kategorier:
Personlig
Teknik som utvecklas i form, färg och ljus
Uttryck av tänkvärda frågeställnngar
Det som är mest spännande är när alla kategorierna samman strålar i samma bild.

Vecka 28

Franz Glatzl

Marinmålaren som föddes i Wien och som från 14 års ålder tog hyra på olika båtar. Efter många resor jorden runt bosatte han sig i Göteborg och flyttade så småningom till Käringön långt ute i det svenska västerhavet. Hans känsliga naturmåleri skiftar från våldsamt stormande hav till absolut bleke i både olja och akvarell. På segelduk från Barken Viking visar han sin genuina förmåga att måla både poetiskt och kraftfullt.

Vecka 29

Birgitta Hilling, Christina Hallin, Anna-Karin Larsson

Birgitta Hilling
Driver sedan 1972 Smedja Argentum i Spekeröd. Tillverkare serietillverkade smycken i mindre kollektioner, företagspresenter, beställningsarbeten samt unika silversmycken med bl a emalj, guld och stenar

 

Christina Hallin, Krusidull, textilformgivare
Arbetar med vävda, broderade och tryckta textilier. Skulptur i varierande material och tekniker för både privat och offentlig miljö.

 

Anna-Karin Larsson
Kom in på yrkesskolan för fotografer i Göteborg 1967 och har sedan arbetat inom press, polisväsende och de sista 27 åren, som medicinsk fotograf på Drottning Silvias barn- och Ungdomssjukhus
Är pensionär med tid åt familjen, släkt och vänner – och hund. Dessutom åt trädgård, keramik och naturligtvis fotografi, nu som hobby. De olika ”fotografiska projekt” är intensivare i perioder medan andra blir vilande för att återuppstå senare.

Vecka 30

Anette Ihrelius Kreativ konsult

Har målat mer eller mindre i hela sitt liv och under senare år har lusten accentuerats. Anette har haft utställningar i Sverige och i Kina. Målningarna är i olja och uppspända på dukar i olika storlekar, Arbetar även med hem och personlig inredning

Vecka 31

Ulrika Thomasson och Margit Grell

Ulrika Thomasson

Målar i olja. Uppväxt o bosatt i Lysekil med vår vackra skärgård som närmaste granne. Tillbringar mycket tid på sjön med egen båt bland kobbar och skär, fotograferar och hämtar inspiration. Målat nu i ca 15 år i olja o tycker det är både rogivande o roligt.

 

Margit Grell

Bild och poesi i blandteknik/collage
Började måla 2008 och hade sin första utställning 2009. Uttrycket är mestadels abstrakt och hon använder olika tekniker såsom blandteknik, akryl, kol, akvarell och collage. Målningarna åtföljs ibland av poesi. Experimenterar på olika underlag.
Skriver även poesi dikter som ofta vidrör existentiella frågor.

Vecka 32

Berit Stridh, Gull-Britt Niklasson, Malin Stridh

Berit Stridh
Presentation:
Göteborgskan som blev Orustbo 1979. Akvarell är mitt uttrycksmedel och att måla är som att andas – livsviktigt. Akvarellerna är fantastiska. Inta bara transparanta utan bråkiga, levande och ibland med högst egna åsikter. I kombination med vatten och papper händer fantastiska saker när det vill sig och färgen får oftast företräde framför formen i mitt måleri. Naturen inspirerar mig men jag avbildar sällan utan tittar, luktar, lyssnar och funderar. Målar mest i min ateljé numera, där bra papper, fina pigment och mängder av vatten är mina medhjälpare.

 

Gull-Britt Niklasson
Har tecknat och målat sedan barnsben men känner mer och mer att det fria broderiet är mitt bästa uttrycksmedel. Papper, penna och akvarellfärg har ersatts av tyg, nål och tråd. I stället för akvarellfärg använder jag i mitt fria broderi olika sorters tyg, tyll, siden, tryck och broderigarn av alla sorter, färger och grovlekar. Allt är tillåtet!
Mina enfärgade bilder bygger på mycket gammal tradition. Tekniken kallas svartstick och användes redan på medeltiden, ofta då på kläder.

Malin Stridh
Är orustbon som forskat inom neurokemi i Tyskland, Danmark och Sverige och nu slagit rot på Österlen i Skåne.
Kombinationen neurovetenskap och skulptur är spännande och hennes skulpturer väcker tankar både kring naturens storhet och mänskligt beteende.
Hon arbetar huvudsakligen i trä, med utgångspunkt från naturens egna former men väjer inte för glas, plast, metall eller annat som tillför något till känslan hon vill fånga.